Поводом 1.децембра,  Светског дана борбе против сиде, Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара и Асоцијација за помоћ женама угроженим ХИВ-ом и члановима њихових породица „ЖЕНА ПЛУС“ у сарадњи са ЖФК „Рад“организује фудбалску утакмицу женских тимова ГО Звездара и Здрави стилови живота.

Утакмица малог фудбала ће се играти у недељу, 1.децембра, од 12 до 13 часова у сали СЦ „Олимп-Звездара“, улица Вјекослава Ковача бр. 11. Овом утакмицом општина Звездара се придружује светској кампањи борбе против ХИВ/AIDS и указује на на значај превенције и раног откривања инфекције узроковане ХИВ-ом.

Утакмицу ће играти фудбалерке женског фудбалског клуба „ Рад“ уз подршку жена запослених у општинској управи, ПС Звездара, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Завода за здравствену заштиту студената Београд, Уницеф-а, Комесаријата за избеглице, УН- канцеларије у Београду, Омладине Јазас-а и Асоцијације за репродуктивно и сексуално здравље РС и УСОП-а.

Светски дан борбе против сиде обележава се од 1988. године под покровитељством Светске здравствене организације са циљем да се подигне свест јавности о инфекцији ХИВ-ом и о АИДС-у,  истакну достигнућа у превенцији заразе али и доступној терапији.

Ако се инфекција открије на време и ако се одмах крене са лечењем, особа оболела од ХИВ-а може нормално да живи. Међународни симбол свесности и подршке за људе који су оболели од ХИВ-а је црвена трака.