Поводом 1.децембра,  Светског дана борбе против сиде, Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара и Асоцијација за помоћ женама угроженим ХИВ-ом и члановима њихових породица „ЖЕНА ПЛУС“ у сарадњи са ЖФК „Рад“организовала је у недељу, 1.децембра у сали СЦ „Олимп-Звездара“ фудбалску утакмицу женских тимова ГО Звездара и Здрави стилови живота.

Присутне је поздравила председница Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара Ивона Фуштић која је рекла да се овом утакмицом општина Звездара придружује светској кампањи борбе против ХИВ/AIDS и указује на на значај превенције и раног откривања инфекције узроковане ХИВ-ом.

Дубравка Малхоџић из Асоцијације „ЖЕНА ПЛУС“ захвалила се општини Звездара на дугогодишњој сарадњи и истакла да је Звездара прва локална самоуправа која је дала подршку особама које живе са ХИВ-ом.

Почетни ударац на утакмици,  на којој су играле фудбалерке женског фудбалског клуба „ Рад“, извео је члан Већа ГО Звездара Владан Јеремић.

Подршку утакмици дали су Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Завод за здравствену заштиту студената Београд, Уницеф, Комесаријат за избеглице, УН- канцеларије у Београду, Омладине Јазас-а и Асоцијације за репродуктивно и сексуално здравље РС и УСОП кога је представљао председник Влада Антић .

Светски дан борбе против сиде обележава се од 1988. године под покровитељством Светске здравствене организације са циљем да се подигне свест јавности о инфекцији ХИВ-ом и о АИДС-у,  истакну достигнућа у превенцији заразе али и доступној терапији.

Ако се инфекција открије на време и ако се одмах крене са лечењем, особа оболела од ХИВ-а може нормално да живи. Међународни симбол свесности и подршке за људе који су оболели од ХИВ-а је црвена трака.