У оквиру „Звездаријаде”, смотре стваралаштва звездарских средњошколаца, у четвртак, 12.05.2011. у Установи културе „Вук Караџић” одржана су такмичења у категорији филма и дигиталног дизајна, као и изложба радова примењене уметности.

На изложби радова примењене уметности своја дела су представили ученици Школе за машинство и уметничке занате „Техноарт Београд” (јувелири, конзерватори, грнчари, стилски кројачи, гравери, вајари, а биле су представљене и слике, студије угљеном и мали цртежи), као и ученици Грађевинске школе (макете кућа по фазама, међуспратна конструкција са стубовима, макете подова, а могле су да се виде и макете стубова полукружног и петоугаоног пресека, детаљи арматуре темељне контрагреде, мозаик бордура за зидну и подну подлогу од керамике).

У оквиру такмичења у категорији филма и дигиталног дизајна приказани су кратки играни филм „Има нечег у томе“ који су урадили матуранти Грађевинске школе, краткометражни филм и аудио-визуелна презентација „Смемо ли дозволити?“ на тему опасности нуклеарне катастрофе-рад ученика трећег разреда Грађевинске школе, репортажа о хуманитарном концерту за децу са посебним потребама-рад Стевана Николића, ученика Медицинске школе, анимирани спот „Рециклажа“ матураната „Техноарт“ школе, аудио-визуелна презентација „Здрав животни простор“ и „Feng shui“– рад ученика Грађевинско-техничке школе и репортажа „Медицински енглески“ (није класичан филм већ презентација креативног часа у трајању од 45 минута) ученика Фармацеутско-физиотерапеутске школе.

Наредна такмичења у оквиру „Звездаријаде” су заказана за уторак 17.05.2011. са почетком у 14.00 сати у Галерији „Миљковић”, Булевар краља Александра 298, када ће се, у категорији музике, у оквиру Арт фестивала, етно певањем представити ученици Архитектонско-техничке школе и Грађевинско-техничке школе. У оквиру категорије ликовно дело-поткатегорија сликарство својим делима ће се представити ученици Фармацеутско-физиотерапеутске, Зуботехничке, Грађевинско-техничке и Медицинске школе, као и ученици Шесте и Седме београдске гимназије и Школе за машинство и уметничке занате „Техноарт Београд”.

Звездарски средњошколци који учествују на „Звездаријади” имају привилегију да су прва генерација ученика која је, после 20 година, оживела ову некада традиционалну манифестацију.

Организатор и покровитељ „Звездаријаде“ је Градска општина Звездара уз помоћ Секретаријата за образовање.