Несвакидашње књижевно вече одржано је у среду, 19.4. у Библиотеци „Мома Димић” у организацији Књижевног клуба „Мала птица”.

Први пут за четири године рада Књижевног клуба самостално књижевно вече је било посвећено личности и делу дечака – Луке Баровића, ученика седмог разреда Основне школе ,,Владислав Рибникар“ у Београду.

Разлог за наступ овог младог уметника је престижна награда ,,Миријевски Орфеј“, која је по први пут додељена за најбољи ученички рад ђака основне школе који су прошле године учествовали на песничком фестивалу ,,Вечити несмирајник“ и своје радове презентовали на манифестацији ,,Момини дани“. Награђени учесник је наградом стекао право на самостално књижевно вече у „Малој птици”, на прилог у часопису ,,Мала птица“ као и на прилог од десет песама које улазе у Зборник следећег фестивала.

Луку Баровића је на књижевној вечери подржала школа коју похађа, те је о њему као ученику и уметнику од најранијег доба прво говорила његова учитељица Јелица Васиљевић, потом његова професорка српског језика Сања Терић, а вече је увеличала својим присуством и словом о Луки и директорка школе Снежана Кнежевић.

О Луки је говорио и познати дечји песник Тоде Николетић, будући да је појава овако вредне и квалитетне поезије какву Лука пише изузетно ретка у овом узрасту.

Његове стихове су казивали глумци: Владан Савић, Ана Здравковић и Радомир Николић. У програму су учествовали и песник за децу Мирослав Кокошар, као и композитор Радослав Грајић.

Посебно задавољство је изазвало присуство већег броја ученика седмог и осмог разреда Основне школе ,,Деспот Стефан Лазаревић“ који су дошли са својом наставницом да присуствују овој вечери.