Комунална инспекција ГО Звезадара спровела је велику акцију чишћења „Цветкове“ пијаце од старих половних предмета које су нелегални трговци продавали у пролазу ка главној капији.

Kамион „мерцедес“ није био довољан да „Градска чистоћа“ одвуче сву половну робу па су у акцију чишћења укључене и две троколице са корпама које су такође затрпане робом из контејнера. Отпад је уз помоћ полиције одузет од нелегалних продаваца и одвучен пут депоније у Винчи.

Коначно уређени плато испред пијаце два сата касније у пратњи новинара „Политике“ обишао је и Милан Поповић, а на њему их је дочекало изненађење. Као да се који час раније ништа није догодило, нелегални трговци су се поново вратили и поставили своје старе „крпице“.

Акција је поновљена, а против свих нелегалних продаваца поднете су прекршајне пријаве. Док се ово ругло потпуно не уклони са пијаце акција ће се наставити, поручили су комунални инспектори…

Уз помоћ Секретаријата за саобраћај пронаћи ће се решење и поставити рампа како би се забранило паркирање на прoлазу у пијаци.