Под покровитељством Градске општине Звездара, у оквиру обележавања овогодишње Дечје недеље, која се одвија под геслом „Нећу да бригам – хоћу да се играм”, последњих дана манифестације, 8. и 9. октобра, најмлађи Звездарци су имали прилику да учествују у интересантним програмима и забави у МЗ „Миријево“ и у Авив Парку Звездара.

Овог викенда све је било у знаку игре и осмеха, а за то су се побринули Драмска радионица „Пан тетра“ и школица спорта “Activity centar”.

У суботу, 8. октобра у Месној заједници Миријево одржана је Драмска радионица која је окупила 20 основаца са Звездаре. Са Оливером Викторовић Ђурашковић и глумцима „Пан театра“ они су, у двочасовном драмском игрању, изговарали и вежбали брзалице, вербално и невербално изражавали различите емоције, импровизовали у паровима и групама, упознавали се са различитим драмским техникама и правили мини представу.

У Авив Парку Звездара у недељу, 9. октобра за овај догађај били су постављени спортски полигони, разне препреке и спортски реквизити, где су малишани којих је овога дана било пуно, могли да се испробају у свему, али и да науче да је бављење спортом најбоља игра и, уствари, најбоља забава!

Врхунски спортски тренери, као и сви организатори на општини потрудили су се да ове године деци са Звездаре приреде незабораван провод и лепо дружење и да им прелеп, недељни дан и цела протекла недеља остану у сећању.

Поред спортских полигона малишане су чекали и велики балони за трчање и фудбал (Bubble football), али и многе друге такмичарске и забавне игре.

SuperKids полигони су били прави моторички полигони за децу, на којима су малишани кроз игру могли да испробају своје знање у атлетици, гимнастици, сналажењу са лоптом, али и да се снађу како да искомбинују све ове активности.

Дечју недељу на Звездари реализују Пријатељи деце Звездаре под покровитељством Градске општине Звездара, а сви програми били су бесплатни.