Други и трећи дан на Звездаришту провешћемо у знаку гостију из Суботице, Загреба и Приштине. У такмичарским терминима од 12 и 17 сати у суботу, 16. априла биће изведене представе: „Пао с крушке“ суботичког позоришта „Dječje kazalište – Gyermekszínház“, и „Ана и Миа“ Загребачког казалишта. У недељу у редовним терминима од 12 и 17 су представе „Принц неваљалац“ Народног позоришта Приштина и „Матилда“ Загребачког казалишта.

Посебна атракција је представа за бебе до 36 месеци „Прича о бојама“ суботичког позоришта „Театар у пеленама“ која се изводи у суботу у 10 и у 16 часова. Кроз визуелну и звучну стимулацију ова представа подстиче на интеракцију и активно учешће најмлађе публике. Представа „Прича о бојама“ је ван конкуренције као и представа „Звездица заспанка“ драмског студија Гимназије из Крања, у недељу у 14 сати.

Један од централних догађаја 9. Звездаришта биће „Светлосни перформанс“ – недеља, 17. април у 21 сат на тргу испред Општине Звездара и УК „Вук Караџић“. Перформанс су осмислили чланови неформалне уметничке групе Радио.Ница под уметничким вођством позоришног редитеља Николе Завишића.

„Радио.Ница” је неформална група младих уметника која се током последња два Звездаришта окупљала на бесплатним радионицама „Светлост простора – простор светла“, које је водио Никола Завишић.

„Звездариште“ и „Радио.Ница” позивају Београђане да са својом децом и пријатељима 17. априла у 21 час дођу на трг испред УК “Вук Караџић“ и да путујући кроз лавиринт занимљивих светлосних инсталација и прича активно учествују у овом уметничком перформансу.