Настављајући традицију претпразничног даривања корисника у београдским прихватилиштима који предстојеће празнике неће провести у кругу породице, Волонтерски сервис Звездаре је у четвртак 19.децембра поклонио путовање и дружење, организујући радионицу Виртуелно путовање.

Узбуђења на витуелном путовању на Тару у београдском Прихватилишту за одрасла и стара лица било је на претек. Пошто су се сместили, и добили објашњење „како се то путује са Волонтерским сервисом а нема аутобуса“, Славица Ступарушић, новинарка Политике и волонтерка Сервиса пуних осам година, започела је једну од омиљених радоница намењених свим генерацијама.

Неки од суграђана смештених у Прихватилишту су били на Тари али их то није спречило да уживају у фотографијама и приповедању  волонтерке Сервиса. Подједнако их је интересовало да ли на Тари живе опасни медведи, лисице и друге дивље животиње, да ли на „тепих ливади“ заиста има тепиха и како се остварило креманско пророчанство да ће једног дана на Тари „вода тећи узбрдо“, што се заиста и догодило захваљујући изградњи хидроелектрани Перућац.

Неки су и активно учествовали у путовању додајући своје импресије и сећања на Тару а сви су на крају, уз заслужени аплауз, питали волонтерку да ли ће их водити “ и стварно“ на ову прелепу планину и- неизбежно, када ће опет доћи у Кумодрашку 226а да поново путују заједно. Договорено је следеће виђење и „путовање“ уз узајамне жеље да га дочекамо у добром здрављу и расположењу.