Најбројнији путници на виртуелном путовању на Тару у уторак 17.јула у Месној заједници „Булбулдер”/Канцеларији за помоћ особама са инвалидитетом били су деца и млади са инвалидитетом који су се радо одазвали позиву на ово путовање Волонтерског сервиса Звездаре.

На „путовање“ ,за које се тражила „столица више“,  дошли су организовано са својим родитељима и асистентима из Удружења за помоћ МНРО „Звездара“ и „Друштва за церебралну и дечју парализу Звездара“. Неки од њих су већ посетии ову планину али их то није спречило да уживају у фотографијама и приповедању волонтерке Сервиса и новинарке „Политике” Славице Ступарушић. Подједнако их је интересовало да ли на Тари живе опасни медведи, лисице и друге дивље животиње, да ли на „тепих ливади“ заиста има тепиха и како се остварило креманско пророчанство да ће једног дана на Тари „вода тећи узбрдо“, што се заиста и догодило захваљујући изградњи хидроелектране Перућац. Уживали су у фотографијама али још више и причи о ергели коња која је настала 2004. од грла спремљених за кланицу чији потоомци су данас победници и шампиони на бројним такмичењима. На Тару су путовали суграђани свих генерација а била је то прилика и за дружење уз освежење и разговор о лековитости путовања.

Радионици је присуствовала и Александра Кекић Ђокић, начелница Библиотеке „Вук Караџић“ која је говорила о значају читања и добре литературе и која је понудила реализацију програма кућне доставе књига као и обуку о претраживању библиотечког фонда у кућним условима, преко рачунара или мобилног телефона како би изабрали и наручили књигу коју желимо. Ова кратка обука ће и бити реализована у наредном периоду у Канцеларији за оособе са инвалидитетом у Месној заједници „Булбулдер”.

Следеће путовање у августу договорено је одмах, на лицу места са Славицом Ступарушић и организаторима радионице- Канцеларијом за помоћ особама са инвалидитетом и Волонтерским сервисом Звездаре.

За све додатне информације о радионицама али програму помоћи и подршке Канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом заинтересовани се могу обратити путем телефона на број 7822 547 понедељком, средом и петком од 9 до 14 часова.