Домаћинства на територији Месне заједнице „Зелено брдо“ на Звездари посетиће овог викенда обучени волонтери Удружења „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“ које спроводи пројекат „Примарна селекција на кућном прагу“ у партнерству са Градском општином „Звездара“ и ЈКП „Градска чистоћа“. Обука волонтера завршена је данас, 13. јуна 2019. у овој месној заједници, где су одабрани волонтери добили упутства, идентификационе картице и материјал који ће поделити приликом посете домаћинствима.

Осим информативног флајера, грађани ће од волонтера добити додатне информације, а моћи ће да се пријаве за учешће на трибини/презентацији о примарној селекцији отпада, о штетности депонија и  о значају рециклаже, која  ће у организацији ГО Звездара, Градске чистоће и Удружења Звездарски еколошки центар ЗЕЦ бити одржана у четвртак, 20.06.19. у 18 сати у сали МЗ „Зелено брдо“, Булевар краља Александра 395.

На трибину/презентацију су позвани сви грађани и грађанке Зеленог брда. Поред стручног тима који ће говорити, трибини ће присуствовати и представници домаћинстава која већ учествују у оваквом начину збрињавања отпада из својих кућа и могу говорити о свом искуству и предностима овог начина одлагања и селекције отпада.

Пројектом је предвиђено потписивање уговора ЈКП „Градска чистоћа“ са домаћинствима на територији МЗ „Зелено брдо“ која ће добити услугу збрињавања амбалажног отпада (суви отпад), бесплатне биоразградиве кесе за одвајање амбалаже, а као подстицај добиће и право на попуст од 20% на услуге ЈКП „Градска чистоћа“.

Организатори ове корисне и хумане акције поручују свим грађанима и грађанкама:

„Хајде да се потрудимо сви заједно за зеленију Звездару и за  зеленије Зелено брдо!

Будите одговорни према другима и према себи!

А мото акције је: Може свако, јер је лако!