Волонтерски сервис Звездаре, уз помоћ својих волонтерки, представио се пред суграђанима и на овогодишњем дводневном Пролећном фестивалу здравља, који се одржава у Дому омладине 5. и 6.априла.

Поред мале изложбе радова насталих на креативним радионицама, Београђанима су представљени програми радионица које се реализују у просторијама Волонтерског сервиса. Обавезан део фестивалског наступа и ове године били су инфо пулт и поклони за посетиоце, препознатљиви магнети са волонтерским порукама, а највише интересовања код посетилаца изазвали су поклон ваучери за низ едукативних и креативних радионица.

Током Фестивала подељено је око 150 магнета и преко сто ваучера за бесплатне програме Волонтерског сервиса- „Школу компјутера за сениоре“, „Школу енглеског за сениоре“, „Интернет клуб за сениоре“, „Креативне радионице декупажа“ и интерактивну радионицу „Слободно време сениора“. За само прва три сата рада Фествала на штанду Сервиса подељено је преко 40 бесплатних ваучера за радионице у Булевару краља Александра 395 које ће бити реализоване током априла месеца.

У разговору са волонтерима и члановима Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре, суграђани су нагласили да су понуђени програми значајни за њихову свакодневицу и прихватили препоруке и савете да су активност и учење најбољи лек против усамљености и депресије и,посебно, досадних пензионерских дана. На тај начин, Сервис је на најбољи начин допринео посвећености Фестивала темама превенцији у свим зонама бриге о нашем здрављу.

За посетиоце је припремљен и информативни материјал о досадашњем раду и услугама Волонтерског сервиса Звездаре.

На Фестивалу је представљено преко сто излагача. Мото овогодишње манифестације је „Ништа није важније од здравља“ .Генерални покровитељи Фестивала су Министарство здравља и Секретаријат за здравство. Манифестацију су подржали и Агенција за лекове и медицинска средства Србије, Лекарска комора Србија, Дом здравља „Стари град“ и др.