На позив наставника и ученика/ца Осоновне школе „Вељко Дугошевић“, у петак 16.новембра у сали за музичко васпитање, за све ученице/ке трећег разреда, одржана је интерактивна радионица на тему волонтирања у школи али и локалној заједници. Са младима су разговарали представник Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре- Милош Петровић и звездарска волонтерка гимназијалка- Сара, која подучава сениоре у Школи енглеског за сениоре.

Младе је занимало како се постаје волонтер и како све може да се волонтира у Волонтерском сервису Звездаре. Са великим интересовањем су разгледали на видео биму фотографије са различитих активности које Сервис током целе године реализује- помоћ и подршку у кућним условима старијим и немоћним лицима, различитих едукативних и креативних радионица, хуманитарним активноситма, дружењим и јавним наступима на стручним и јавним скуповима.

На часу, који је протекао и као дружење, посебно је било речи о волонтерском раду младих и могућностима на који начин младе генерације могу кроз волонтирање да унапреде квалитет свог свакодневног живота.

Представници Сервиса су нагласили да је волонтирање за младе људе важно због дружења, личног развоја и бриге за животно окружење или суграђане који су старији, немоћни и живе сами. Предавање је одржано са циљем развијање идеје волонтирања, промоције хуманости и солидарности као вредности од општег интереса. Многи су рекли да желе да волонтирају и да знају да је оно важно и вредно а сви су знали шта је волонтирање и најважнија правила које сви волонетри морају да поштују.