Због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, традиционални 21. Фестивал здравља Београд, под слоганом „Направи корак ка здрављу“, биће одржан 24. и 25. септембра у онлајн формату, на Youtube каналу Фестивала. Гледаоци ће моћи да прате уживо разна предавања, панел дискусије, савете стручњака, најаве прегледа.

На позив oрганизатора, и ове године ће суграђанима бити представљен рад Волонтерског сервиса Звездаре, део праксе која је фокусирана на сениоре у условима Ковида 19. Радмила Урошевић, социолог и координаторка Сервиса, говориће како је Волонтерски сервис функционисао у ограниченим условима- кроз волонтерску подршку у кућним условима, различитим креативним и едукативним радионицама и Саветовалишту за појединце и породицу, које је од оснивања, пре скоро десет година, у овим Ковид месецима имало највећи број позива и захтева за психосоцијалну подршку суграђана свих генерација.

Оба дана фестивала програм ће трајати од 10 до 20 сати. Предавања ће имати и наши врхунски лекари који раде у познатим клиникама у Италији, Шведској, Данској, Бразилу. Највише пажње биће посвећено борби против корона вируса и последицама које оставља на здравље, јачању имунитета, удружењима пацијената, здравој исхрани и правилном читању етикета кроз нутрискор на производима, менталном здрављу у доба пандемије ковида 19, трибини за младе као и најстарије грађане.

Пријатељ и партнер Фестивала компанија Макси је помогла да се одржи онлајн фестивал испуњавајући високе техничке захтеве.

Више информација о манифестацији доступно је на сајту: www.festivalzdravlja.com

Програм Фестивала у целости можете преузети ПРОГРАМ.