Радно и свечано биће обележен пети рођендан Волонтерског сервиса Звездара, Булевар краља Александра 395, у четвртак, 25. фебруара у 12 сати, уз присуство волонтера, корисника, пријатеља, сарадника, представника ГО Звездара, као и ученика и професора звездарских средњих школа.

Биће представљени резултати у 2015. години:

• Пружено је укупно 2422 услуга, од тога 1799 у кућним условима, 9 едукација, 183 индивидуалних савета и психо-социјалне подршке у просторијама ВСЗ (саветовалиште, радионице) и 231 радионица.

• Реализовано је укупно 5626.5 волонтерских сати, од тога 3531 у кућним условима корисника, 229.50 у Саветовалишту, 756.50 у програмским активностима и радионицама и 1109.50 сати као волонтерска подршка канцелрији ВСЗ

• У 2015. години на евиденцији ВСЗ било је укупно 52 волонтера/ки са којима је ГО Звездара потписала уговор о волонтирању и укупно преко 600 корисника/ца, од чега 57 у кућним условима.

• Чланице националне мреже „Хуманас“ су крајем децембра 2015. године одлучиле да Волонтерски сервис Звездаре постане стални члан ове националне асоцијације за унапређење положаја старијих развијањем мреже помоћи и подршке.

• Тим за волонтерску подршку грађанима Звездаре у 2015. је донео 10 одлука о почетку или престанку пружања или коришћења волонтерских услуга.

Подсетићемо се наравно и успеха током петогодишњег рада:

– Мај 2015.

– на 2. Сајму за треће доба ВСЗ добио Повељу о статусу „Пријатељ здравља старијих“

– презентација рада и „Отворена врата“ Волонтерског сервиса Звездаре на Чукарици

– непосредно и на најбољи начин развијање идеје волонтирања и преноси своје искуство и знање у волонтирању

– „Основне обуке за организаторе волонтерских активности“ који је Р. Урошевић, координаторка Сервиса, акредитовала као стандардизоване активности у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

– „Бонтон старења или деманти о старењу“ представљена у Народној скупштини

– Национална награда НАЛЕД-а и РТС-а „Шампиони локалног развоја“ за пројекат Волонтерски сервис Звездаре у категорији Сервиса грађана за 2013/2014.годину

Петогодишњи успешан рад биће обележен и свечано уз поздравне речи председника Општине Едипа Шерифова, рођенданску торту и пригодан програм.