Волонтерски сервис Звездаре је у присуству волонтера, корисника, сарадника,  гостију, запослених и функционера ГО Звездара и Сервиса у четвртак 14.фебруара обележио свој 8.рођендан у просторијама Сервиса у Месној заједници Зелено брдо, Булевар краља Александра 395.

 У име Градске општине Звездара догађају су присуствовали Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара, чланови општинског Већа Мирослав Мариновић, Лазо Шеган и Александра Ђуричић, заменик секретара Скупштине ГО Звездара Љиљана Филиповић, помоћник председника ГО Звездара др Славољуб Николић, запослени у Општини.

 Присутне је у име ГО Звездара поздравио члан општинског Већа Мирослав Мариновић који је рекао да је Волонтерски сервис Звездаре формиран пре осам година 14. фебруара на дан који је, између осталог, посвећен и љубави, а управо је љубав оно што волонтери Сервиса улажу у своје активности везане за волонтирање на Звездари, јер они све своје слободно време користе да би помогли другима.

Он је захвалио волонтерима на уложеном труду, Радмили Урошевић, координаторки Сервиса на ангажовању да Волонтерски сервис Звездаре постане препознатљив не само у Београду већ и много шире, као и пријатељима Сервиса који су помогли његов рад.

Мариновић је захвалио и свим гостима што су својим доласком увеличали ову прославу и истакао да му је драго што је део овог тима који настоји да Звездару учини бољим местом за живот.

 Директор Установе културе „Вук Стефановић Караџић” Светислав Буле Гонцић је захвалио на позиву и рекао да ће и даље бити укључен у активности Волонтерског сервиса Звездаре истакавши да је одговорност важна за зрело душтво, а најбоље ствари у Србији су оне које не могу да се купе. Како је рекао: „Свест коју волонтери имају је нешто фантастично!” и додао да му је драго што је део те приче.

 Наша реномирана уметница Снежана Јандрлић је рекла да је веома важно да деца од малих ногу науче да помажу другима и да негују љубав према човеку, а та љубав је оно што повезује људе и што нам доприноси да будемо бољи и пожртвованији.

 Волонтерке Марија и Сека су рекле да уживају у томе што волонтирају са жељом и љубављу да помогну другима, јер је волонтирање дивно, као и осећај кад човек помогне другом човеку.

 Ово је била и прилика да се подсетимо пређеног осмогодишњег пута у организовању волонтирања на Звездари и постигнутих резултата, као и институција и појединаца који су помогли да рад Волонтерског сервиса Звездаре буде овако успешан и препознатљив.

 У свечаном делу програма, учествовали су уметници Снежана Јандрлић, Светислав Буле Гонцић, као и уметник аматер Славко Чупић.

 Представници Општине и Сервиса су на крају програма уручили захвалнице и награде сарадницима и социјалним партнерима (уметничке фотографије Марка Рисовића):

Др Драгани Трифуновић Балановић и Дому здравља Звездара

Бранкици Јанковић, повереници за заштиту равноправности

Светиславу Гонцићу и УК „Вук Стефановић Караџић“

Жаклини Богавац, „Academia Edukativa“,Београд

Катарини Врачар, ОМШ „Владимир Ђорђевић“, Београд

Бибилиотеци „Вук Караџић“

Славици Станковић и ХХУ „Хлеб живота“

Љиљани Михаиловић и ЈКП „Зеленило- Београд“

Алби Јовановић, новинарки ТВ Студио  Б

Марини Стојадиновић, новинарки Радио Београда

Жељки Шаин

Обележавања рођендана Волонтерског сервиса настављено је дружење уз торту и неформалним разговором о активностима Сервиса.