У Геодетско техничкој школи на Звездари, улица Милана Ракића 42, за ученице/ке другог и трећег разреда је, у оквиру часа грађанског васпитања, одржано интерактивно предавање на тему „Волонтирање као добра пракса социјалног укључивања, личног и друштвеног развоја“.

Посебно је било речи о волонтерском раду младих и могућностима, као и о начину на који младе генерације могу кроз волонтирање да унапреде квалитет свог свакодневног живота.

О волонтирању са будућим геодетским техничарима разговарала је Јелена Вулић, психолошкиња и волонтерка Волонтерског сервиса Звездарe нагласивши да је волонтирање за младе људе важно због дружења, личног развоја и бриге за животно окружење или суграђане који су старији, немоћни и живе сами.

Предавање је одржано са циљем развијање идеје волонтирања, промоције хуманости и солидарности као вредности од општег интереса.

На крају су ученици/це и њихови професори позвани да постану волонтери Волонтерског сервиса Звездаре, као и да учествују на „Конкурсу за избор најволонтерске акције на Звездраи у 2017.години“ који ће Општина расписати наредних дана.