Волонтерке и волонтери звездарског Волонтерског сервиса посетили су у четвртак, 4.августа, станаре домова за старије Геронтолошког центра Београд на Карабурми и Вождовцу, настављајући тако своју уобичајену дугогодишњу праксу да део својих програмских активности посвете и станарима у београдским домовима за старије.

Славица Берић, новинарка Политике и волонтерка ВСЗ одржала је нову радионицу „Виртуелно путовање“ у Стационару у Диљској на карабурми. Запослени и станари у овој установи социјалне заштите. стрпљиво су чекали Славицу која их је овог пута у својој неисцрпној и занимљивој причи повела у Бијељину и етно село Станишићи.

Била је то прилика да чују занимљиве приче о некадашњој и данашњој Бијељини, парковима, музејима, црквама, манастирима и мостовима, дочаравајући веома вешто историјска догађања, која су протутњала кроз семберисјке просторе, а упознала их је и са знаменитим личностима које су задужиле Бијељину и њене становнике.

Посебну пажњу је привукла романтична прича о старом здању и балкону на коме су се упознали Дучић и Магда, која може да парира чувеном љубавном балкону Ромеа и Јулије у Верони., а којој је неопходна и недостаје подршка заједнице да се сачува од пропадања и заборава.
 

 
Радмила Урошевић, волонтерка у реализацији радионица психо-социјалне подршке за сениоре, говорила је домаћинима- корисницима и запосленима у Стационару и Дому на Вождовцу о значају активности, развијању интересовања и вештина у трећем добу.

Посебно им је представљен програм предстојеће манифестације „Дани сениора на Звездари“, која ће бити одржана од 26. до 30.септембра и могућностима да корисници ових домова буду активно укључени у све садржаје.

Одлазећи са Карабурме и Вождовца, волонтерке су добиле спонтани аплауз као највећу награду за одржане радионице и неизбежно питање:

– „Када ћете поново доћи са новим радионицама?“