Програмом помоћи и подршке намењеним сениорима у циљу унапређења квалитета свакодневног живота представљен је рад Волонтерског сервиса Звездаре на 2. Сајму за треће доба у Хали 3 на Београдском сајму.

За досадашње активности које звездарски Сервис у континуитету реализује у бризи за сениоре не само на овој општини, као и за наступ на Сајму, Градски завод за јавно здравље Београд и магазин „Пензија“ доделили су Волонтерском сервису Звездаре Повељу о статусу „Пријатељ здравља старијих“ која је уручена Радмили Урошевић, координаторки Сервиса.

Посетиоце Сајма је интересовало како се постаје волонтер Сервиса, како се користи волонтерска помоћ и учествује у програмима радионица који су на Звездари доступни и за житеље других београдских општина. Волонтери Волонтерског сервиса су на свом штанду информисали преко три стотине заинтересованих грађана о својим активностима а преко 70 посетилаца је преузело ваучере за бесплатне програме различитих радионица. Највеће интересовање су показали за традиционалну „Журку за сениоре“ која је заказана за 28. мај од 18 до 21 час у Месној заједници „Миријево“.

Волонтери који су дежурали на звездарском штанду забележили су много комплимената и похвала суграђана за досадашње активности у промовисању волонтирања и солидарности не само на Звездари, као и контакте оних који су се пријавили за волонтирање.

Сајам је трајао два дана и, упркос лошим временским условима, забележио је велико интересовање сениора али и припадника млађих генерација, који су се информисали о актуелним садржајима програма подршке, пружаоцима услуга намењених старијим суграђанима и производима компанија које се баве негом старијих особа.

Организатор манифестације је установа социјалне заштите „Дневни центри и клубови“ Геронтолошког центра Београд.