На свечаности у Скупштини Града Београда, када су представљени најуспешнији спортисти са инвалидитетом Београда, проглашена најбоља спортисткиња, најбољи спортиста и екипа за 2016., међу добитницима захвалница нашла се и ОШ „1300 каплара“ којој је ССРОСИБ доделио захвалницу за велики допринос развоју спорта особа са инвалидитетом

ОШ „1300 каплара“ подржава спортске активности Савеза и излази у сусрет уступајући своју салу за одржавањe великих спортских догађаја чиме доприноси и развоју параолимпијских дисциплина.

Последњи велики догађај одржан у сали ове школе био је турнир у голбалу (спортска игра за слепе) у оквиру традиционалне међународне спортске манифестације „Београд опен“, у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда) одржан последњег викендаспетембра 2016.

Београд је је тог викенда био центар параолимпизма. Кроз девет дисциплина програма надметало се око 600 спортиста оба пола и свих врста инвалидитета из око 20 земаља, пре свега оних у окружењу: Грчке, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије.