Све више учесника млађe генерацијe броје радионице уметничког кројења и шивења Волонтерског сервиса Звездара које се сваког уторка од 10 до 11.30 часова одржавају у просторијама сервиса , Булевар Краља Александра 395.

Под будним оком волонтерки Драгице и Гоце, полазнице се уче основама кројења и шивења.  Интересовање за шивењем заштитних маски и овог пута је било највеће тако да је током радионице сашивен велики број маски различитог кроја и дезена.

Током јула биће одржане још три креативне уметничке радионице кројења и шивења. На наредној која ће бити одржана 13. јула полазницама ће бити показано како да од старих фармерки направе сукњу, шорц или занимљиву летњу торбу. Тема последње две радионице биће кројење – узимање мера, прављење шнита и кројење блузе.

Излазећи у сусрет Звездаркама које су показале велико интересовање за креативне радионице, Волонтерски сервис Звездаре у петак, 10.јула од 10 сати одржаће радионицу израде сувенира. Према речима координатора Волонтерског сервиса Радмиле Урошевић, ово је наш начин да дамо допринос у борби против корона вируса а то је осмишљавањем начина на који можемо да на квалитетан начин утрошимо своје слободно време и истовремено овладамо и неким корисним вештинама.

Материјал и за ову радионицу обезбедила је ГО Звездара а радионице су за све бесплатне.