У петак, 12.12.2014. у 17 сати ће у Библиотеци „Мома Димић” (у МЗ „Миријево”), Школски трг бр. 2, бити одржана завршница прве Књижевне манифестације „Момини дани”, која се одржана у периоду 8-12.12.2014.

Организатор манифестације је Књижевни клуб „Мала птица“, у сарадњи са Библиотеком „Мома Димић“ и Месном заједницом „Миријево”, а покровитељ Градска општина Звездара.

У среду и четвртак, 10. и 11. децембра, програми манифестације су привукли велики број заинтересованих посетилаца који су могли да уживају у делима младих, као и реномираних стваралаца.

У среду су наступили награђени и похваљени учесници Конкурса „Цигански кревет” у категорији „Одрасли-поезија”, који су читали своје радове за које су добили награде на овом конкурсу које су им овом приликом и уручене.

Песмом посвећеном Моми Димићу представио се Војислав Трумпић, песник из Јагодине,.а наступили су и Момини савременици: Братислав Милановић својим словом о Моми, осветљавајући део његовог живота у коме су два песника имала блиску сарадњу, као и својим песмама из збирке „Писма из прастаре будућности”. Након њега, присутни су имали прилику да чују песника и прозног писца, Видака Масловарића, чија је проза у самом врху српске савремене прозе. Он је говорио свој мали есеј о Моми Димићу, а потом читао и своју поезију. На крају програма се публици обратио Радомир Стојановић својом кратком причом о Моми, а потом и својом поезијом. Посетиоци су имали прилику да чују композиције које је на хармоници извео вођа оркестра КУД „Свети Сава”.

У четвртак, 11.12, вече је било посвећено наступу награђених и похваљених учесника Конкурса „Цигански кревет” у категорији „Одрасли-проза” којима су уручене награде и који су читали своје радове.

Мирослав Костић је читао делове из Момине књиге „Живео живот Тола Манојловић”, а чланови КУД „Свети Сава” су извели две музичке тачке. О Моми Димићу су говорили: наш истакнути песник Раде Војводић, свештеник миријевске Цркве Св.Илија, отац Ратко, пријатељ Моме Димића и Чедомир Вучковић, наставник Моме Димића у Основној школи „Марија Бурсаћ”.

Последњег дана манифестације, у петак, 12.12. на програму је вече хаику поезије-промоција Зборника „Цигански кревет”, као и промоција романа Јована С.Митровића „Како ће моја мајка причати о мојој смрти-Књига о Моми Димићу”.