У ОШ „Иван Горан Ковачић”, Војводе Бране 18а, у оквиру пратећих програма „Позоришта Звездаришта”, у понедељак 19.04.2010. одржана је завршница литерарно-ликовног конкурса „Љубав и мода кроз векове”.

Посетиоци су могли да присуствују отварању изложбе, проглашењу победника и додели награда у оквиру традиционалног програма Пријатеља деце Звездара и Библиотеке „Вук Караџић” са Звездаре „Одшкрини врата прошлости да сачуваш будућност” чија је тема ове године била „Љубав и мода кроз векове”. Покровитељ конкурса је, као и сваке године, Градске општина Звездара.

Награђене ученике и њихове наставнике поздравили су Милош Петровић, помоћник председника ГО Звездара, Снежана Кавалић Арсенијевић, руководитељка Библиотеке „Вук Караџић” са Звездаре, Миомир Драгаш, директор ОШ „Иван Горан Ковачић” и Божидар Пешев, председник жирија за литерарни конкурс.

Овај традиционални конкурс који се најављује сваке године на Дечјем дану библиотеке у новембру месецу, састоји се из литерарног и ликовног дела на исту тему и у њега су укључене све школе са територије општине. Радове жирирају трочлани жирији. На челу овогодишњег жирија литерарног конкурса је био дечји писац Божидар Пешев, а на челу ликовног жирија Тања Николајевић-Веселинов, академски сликар.

На конкурс је стигао велики број радова, па су оба жирија имала изузетно тежак посао како би одредили најбоље. За литерарни део конкурса награде су освојили: Прва награда: Милица Бојић-ОШ „Јелена Ћетковић“, Друга награда:
Анђела Милићевић-ОШ „Иван Горан Ковачић“ и Јелисавета Николић-ОШ „ Марија Бурсаћ“ и Трећа награда: Наталија Жујовић-ОШ „Марија Бурсаћ“ и Лана Раднић-ОШ „Иван Горан Ковачић“, а већи број радова је похваљен.
За ликовне радове награде су освојили: Прва награда: Дамјана Дрљача-ОШ „Стеван Синђелић“, Друга награда: Драгана Ковачевић-ОШ „Стеван Синђелић“ и Аријана Радуловић-ОШ „Марија Бурсаћ“, Трећа награда: Тања Вучелић-ОШ „ Стеван Синђелић“ и Ана Петровић-ОШ „Стеван Синђелић“ и Специјалне награде: Анђела Башић-ОШ „ Марија Бурсаћ“ и Олгица Максимовић-ОШ „Марија Бурсаћ“. Већи број радова је похваљен.

Сви учесници конкурса награђени су бесплатним годишњим чланским картама за библиотеку, а најбољи су добили књиге, похвалнице и пригодне поклоне „Звездаришта”.