Више од две хиљаде суграђана током протекле године постали су Звездарци, чиме  Звездара држи убедљиво прво место, као најпопуларнија општина за живот, по броју нових становника.

Према подацима Секретаријата за управу-Сектор статистике, на општини Звездара живи  2.242 грађана више него претходне године, што је више од трећине становника од 6.504  за које је Београд постао богатији.

„Веома сам задовољан што је Звездара препозната као општина која привлачи нове становнике, али то нас обавезује да наставимо још бржим темпом да решавамо проблеме, улажемо у инфраструктуру, стварамо нове садржаје за Звездарце свих генерација. У плану нам је даље улагање у уређење паркова и зеленила, у оквиру 18 капиталних пројеката које ће Општина Звездара спроводити наредне године “ рекао је председник Градске општине Звездара, Милош Игњатовић.

С обиром да је Београд, у оквиру четири региона Србије, једини имао више досељених него одсељених становника Звездара је, према броју нових становника, рекордер и на нивоу Србије.

Суграђани истичу да се предности општине Звездара односе на чист ваздух, природу, паркове, школе, вртиће, игралишта за децу, нове објекате за становање, довољно паркинг места, али и повољне цене некретнина и добар однос цене и квалитета објекта.

„Податак да је Звездара прва и по броју новорођене деце сведочи да ће наредних година стратегија бити  да се улаже у садржаје и програме за децу и младе, а да се свакодневни живот учини лакшим и конфорнијим за родитеље“  истакао је председник ГО Звездара.