У препуном амфитетру СЦ „Олимп Звездара“ у среду, 1.6.2016. је одржан фестивал дечјег плеса, у организацији Плесног клуба “Спин“ и Градске општине Звездара.

Све је било шарено, распевано и разиграно. Звездарски основци, предвођени својим учитељицама и родитељима, на најлепши могући начин су показали како се плеше ча-ча, квадрил, латинос, Бранково и Краљево коло. Ученици другог и трећег разреда из различитих школа су, бодрени аплаузом препуног гледалишта, плесали надахнуто и синхронизовано. Одељења су се посебно припремала и имала своја обележја: неко је носио шешире које су сами правили, неко је имао једнобразне мајице, неко цвет у коси… Гошће фестивала, ритмичарке из Младеновца и ученице ОШ „Свети Сава“, су извеле занимљиве тачке са марамама, обручима и кишобранима, а прваци у спортском плесу, чланови ПК „Спин“, Лука Гемаљевић и Јована Михајловић, одушевили су наступом.

Програм је, на свој шармантан начин, водио Предраг Вуковић Пеђолино, а Плесни клуб „Спин“ се црвеним ружама, које симболизују љубав и поштовање, захвалио учитељицама које су се додатно ангажовале и омогућиле учешће њихових одељења. Програм је завршен хорским наступом учесника уз песму „Љубав је кад се неко воли“.

Манифестација, која се редовно одржава у оквиру Дечје недеље почетком октобра и због временских услова је ове школске године била одложена, наишла је на одличан пријем код наставника и ученика. Тренери Плесног клуба „Спин“ осмишљавају програм, обучавају просветне раднике, организују пробе и сам фестивал.

Плес је идеална спортско рекреативна активност у којој може да учествује свако дете, утиче на лепу атмосферу у одељењу и даје могућност креативног израза.

Овај програм се налази у Програму развоја спорта Градске општине Звездара и одвијаће се два пута годишње.