Активности у оквиру Звездaријаде фестивалa културе младих које су прекинуте у току ванредне ситуације ће се наставити у складу са препорукама и предложеним мерама Владе Републике Србије.

У оквиру области Књижевно стваралаштво су завршене радионице и обуке, а на конкурс је у току ванредне ситуације стигло око 80 радова младих, прозног стваралаштва и поезије. За школске тимове је организована обука за израду школског часописа (29. јануара, 25. фебруара и 5. марта) које је водио Предраг Паровић, архитекта који бави  графичким дизајном и теоријом дизајна. На конкурс за школске новине пристигло је десетак радова.

Презентација и проглашење најуспешнијих радова, као и сусрет са књижевником,  ће се обавити онлајн, у једној од доступних апликација, а награђени учесници програма ће по награде доћи у ГО Звездара чим прилике то дозволе.

Одложено представљање књиге „Чаробни свици“, збирке радова насталих у оквиру Звездаријаде, ће се организовати на отвореном простору у наредном периоду.

Полазници школе кинематографије су били активни и током ванредног стања. Тема овогодишњег програма је документарни филм, па су полазници имали задатак да сачине неколико кадрова за заједнички документарни филм „Пандемијски дневник“. Учесници су представницима Продукцијске куће „Хипнополис“ слали своје записе, виђења, догађаје за време ванредног стања, а праву документарну посластицу послала је талентована Љубица Новаков, ученица Школе за уметничке и машинске занате „Техноарт – Београд“ која је сачинила свој дневник и представила га у кратком филму. Филм можете погледати на линку https://www.youtube.com/watch?v=2m73n3ZAm_Y&feature=youtu.be

У оквиру музичког ствaралаштва, полазници међусобно комуницирају и договарају се о наставку активности онлајн, а неки од њих, као Јована Васић, у породичном окружењу, увежбавају наступ https://www.facebook.com/slvasic/videos/10221550884096811/

Позоришна група у оквиру Звездаријаде је са глумцима и педагозима Пан театра, до увођења ванредног стања, поставила представу „Деца са станице ЗОО“. Такође, сачињен је сценарио и завршене су припреме за представу на тему „Спречимо вршњачко насиље“.