У минут до 12 сати сваке суботе, почев од 24. маја на Тргу испред ГО Звездара почеће хуманитарни програм за децу и одрасле посвећен свим нашим суграђанима угроженим поплавама, а грађани ће имати могућност да донирају помоћ.

Организатори акције су Градска општина Звездара, Установа културе “Вук Караџић“ и Спортски центар „Олимп – Звездара“.

Серију хуманитарних акција почињемо у минут до 12 у суботу 24. маја малом циркуском атракцијом, а затим представом за децу у извођењу „Пан театра“ „Коњски зубић у нашега цара“. Програм ће завршити Плесни клуб „Врачар“ са два плесна пара који ће се представити латино плесовима.

Поред сцене на којој ће се све дешавати, биће постаљена кутија за новац и контејнери за помоћ у роби која је тог тренутка најпотребнија угроженима.

Током целе акције прикупљаћемо само неопходне ствари за које Црвени крст искаже потребу у том тренутку, а ове суботе средства за чишћење и дезинфекцију и средства за личну хигијену.

Прикупљени новац ће комисијски одмах да се уплати на рачун Владе Републике Србије за помоћ угроженима: 840-3546721-89, сврха уплате: отклањање последица ванредних околности – поплаве.

У акцији ће учествовати: Oпште удружење предузетника Звездаре, скупштине станара, Волонтерски сервис, удружења особа са инвалидитетом и др. удружења, институције и организације, и сви који пожеле да нам се придруже.
Такође позивамо уметнике, позоришта, институције културе и све који желе да пруже помоћ у облику уметничког програма да пошаљу пријаву на адресу danka@ukvuk.org.rs, а за помоћ у роби info@zvezdara.org.rs.