Први септембар био је први дан школе за прваке ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, једнe од бројнијих звездарске школе, коју је уписало157 нових ученика. Узбуђене прваке, наставнике и родитеље поздравио је Едип Шерифов, председник Градске општине Звездара, уручујући овогодишњи поклон: књигу „С децом око света“.

Ове године 1280 првака полази у 13 основних школа на Звездари. Општина Звездара ће наставити да ствара амбијент за напредак сваког детета, у смислу услова у школама, безбедности и топле, сарадничке атмосфере између наставника, родитеља и локалне самоуправе.

Градска општина Звездара ће и даље улагати у школске зграде, чинити да простор у школама и око школа буде функционалнији и безбеднији и повезивати све друштвене структуре одговорне за здраво одрастање најмлађих. Наставиће се финансирање педагошких асистената, унапређење програма у настави, инклузивни приступ уз рад Интерресорне комисије.

И ове године Градска општина Звездара ће организовати програме за децу и младе у циљу квалитетног провођења слободног времена, афирмације културе и спорта, стицања нових знања и вештина и афирмације њихових талената.