Звездарски Карате клуб „Washide“ са 8 такмичара (репрезентативаца Србије и освајача медаља на Европским и светским шампионатима) и 2 тренера, био је у периоду од 21 – 26. марта на великом међународном турниру у WKF каратеу у Милану. По речима организатора овај турнир је бројао више од 1500 учесника. Такмичење је трајало два дана: 24-ог и 25-ог марта. Првог дана такмичили су се пионири, а другог кадети, јуниори и сениори.

Карате клуб „Washide“ је остварио и више него запажене резултате, па су се сви такмичари вратили са медаљом око врата и пехарима, а неки и са два. Првог дана највише су се истакле светске првакиње у ката тиму које су овде поново доказале да су најбоље у изузетно тешкој конкуренцији која је подразумевала и дечаке, у саставу: Сара Савовић Маћић, Доротеја Станковић и Јованка Милошевић.

Наш други ката тим је освојио бронзану медаљу у саставу: Милош Лукић, Милица Јевремовић и Ана Лукић. У појединачној конкуренцији сребрну медаљу у конкуренцији ката (30) такмичара освојила је Тина Милић, а исти резултат остварила је и Милица Јевремовић.

Другог дана прво је за кадеткиње радила Милица Косијер – кате и заузела прво место, а потом тренер и селектор Ненад Лукић, који је освојио златну медаљу у катама појединачно и бронзану медаљу у борбама.

По речима многих судија, организатора и спортиста наш клуб је оцењен као најбољи тим који долази из иностранства. Овим запаженим резултатима иако долазимо из Фудокан система такмичења доказали смо да је карате карате и да се прави мајстори у овом спорту не разликују у зависности ком стилу припадају.